GEEF JE HOND OOK EEN STEM

Oudere honden hoeven met natuurlijke geneeskunde geen pijn te hebben en geen pijnstillers te slikken. Hierdoor worden de nieren en lever ontzien wat zijn gezondheid en weerstand ten goede komt. 

Ook als oudere hond geniet ik nog volop van het leven. Je mag mijn lichaam helpen nog zo goed en zo lang mogelijk jong en gezond te blijven 

Jouw blij maken met alles wat hij nog kan. Daar haalt hij de meeste vreugde uit. Kies er daarom nooit maar dan ook nooit voor om nog een puppy "erbij" te nemen. Daar doe je je oudere hond echt geen plezier en veel tekort mee. Hij is meer waard op zijn oude dag, dan welke hond dan ook. Laat hem dat voelen, dan leeft hij langer. 

SENIOR

IK BEN NIET OUD. IK BEN OP LEEFTIJD. 

Senior honden zijn kwetsbaar en meer dan ooit je liefde, goede lichamelijke zorg en toewijding nodig. Alles veranderd in zijn leven en zijn en dan kan hem bang maken, onzeker maken. Ze ervaren het leven anders en zijn bang dat ze je liefde verliezen omdat ze niet meer kunnen voldoen en anders zijn dan vroeger. Dit kan zich uiten in veel lichamelijke klachten. 

Een dieper begrip voor hem, en een behandeling voor zijn lijfje helpt. 

Ouder wordende honden worden onzeker omdat het lijfje het niet meer zo goed doet, ze worden strammer, gewrichten worden brozer en verstappen zich gemakkelijker. Laminaat is uiterst gevaarlijk voor een ouder wordende hond omdat hij moeilijk grip krijgt met opstaan en hierdoor kan hij gemakkelijk een ruggewervel overbelasten of beschadigen. Iets om allert op te zijn.

Ouder wordende honden worden aanhankelijker en hebben veel meer behoefte aan veiligheid en geborgenheid.

Soms trekken ze zich ook terug of ontstaan er dementachtige verschijnselen of zelf wordt de hond dement. Dat is geen uitzondering en zeker voor de hond net zo hinderd en lastig als het voor de mens is. 

Dat is met zo veel. Honden ervaren alles net zoals de mens. Het is echt niet anders!

De nieren gaan achteruit, zijn zicht wordt minder, zijn  gehoor wordt minder..... en hij heeft jouw meer dan ooit nodig om nog zo zelfstandig en waardig mogelijk door het leven te gaan.

Het mooie is dat oudere worden enorm veel levenswijsheid hebben en heel goed weten wat ze nodig hebben of niet. 

Oudere honden zijn net als oudere mensen. Ze zijn niet afgeschreven, ze hebben zoveel nog te vertellen en halen nog zoveel levensvreugde uit het leven, op een andere manier. 

Zo kan de ouder hond vreselijk genieten van gewoon samen zitten, bij je zijn, lekker eten. je liefde en warmte voelen. 

Liefst niet alleen zijn, bij je op bed slapen en jouw blij maken met alles wat hij nog kan. Daar haalt hij de meeste vreugde uit. 

Je doet er goed aan om de ouder wordende hond niet meer te met chemische spullen te belasten. Dat gaat ten koste van zijn nier en lever functie. Energie en organen die hij heel hard nodig heeft om nog zo optimaal mogelijk te kunnen bewegen en zien. 

Nog één ding: KIES NOOIT ERVOOR OM NOG EEN PUP ERBIJ TE NEMEN ALS JE HOND JOUW NODIG HEEFT IN HET OUDER WORDEN. Dat is voor deze hond echt een kwelling. Een andere hond erbij die ouder is, kan heel opbeurend en troostend zijn, mits het een goede match is. Maar waarom zou je? Je hond verdient jou volle aandacht.