visie: de mens en  hond zijn volkomen gelijk aan elkaar in alle opzichten

Helena is geboren en getogen in kerkrade in 1962. Zij heeft na het behalen van HAVO diploma aan Antonius Doctor College in Kerkade de weg van de zorg gekozen. Na het behalen van haar maatschappelijk werk diploma en het diploma van Psychiatrisch verpleegkundige diploma heeft ze jaren lang in de psychiatrische en geriatrische zorg en ook in de kinderbescherming en zorg gewerkt. In 1997 ging voor haar het roer om. Ze koos de weg van honden leren kennen, honden trainen daar is het allemaal mee begonnen. Al snel kwam ze erachter dat er meer is dan trainen. En dat trainen de hond alleen maar ongelukkiger maakt en de mens en hond niet dat  geeft wat eigenlijk gezocht wordt. Liefde en  verbinding.
Helena is op zoektocht gegaan en heeft haar weg samen met vele honden  vervolgd om dat te vinden wat mens en hond echt gelukkig maakt. 

De taal van het hart. Onvoorwaardelijke LIEFDE. 

Mensen helpen in verbinding te komen met honden vanuit het hart, niet vanuit dwang, dominantie, controle. Want dat staat juist liefde in de weg. Ook bij mensen. Mensen weten vaak niet meer wat veilige verbinding is en honden lijden daaronder, net als de mensen ook doen die van honden houden. Honden weten en kennen de weg van liefde. Ze oordelen niet.  Honden zijn pure liefde. Daarom worden ze ook vaak niet goed begrepen. Wanneer mensen terug in hun hart komen, ziet de wereld anders uit en vind de hond ook beter aansluiting en worden veel problemen voorkomen. 

De taal van het hart, is de taal van de hond. En goed bekeken ook van de mens. Het is natuur.  Die taal leren is een vak apart. Geen betere leermeester hierin dan de hond zelf. 

Honden helpen mensen weer terug in hun hart en naar hun eigen innerlijke veiligheid. Honden weten beter wat er in een mens en in jezelf leeft dan wie dan ook. Ze zien de wereld vanuit energie. Niet vanuit oordelen en denken. Daar kunnen we van leren en op vertrouwen.

Dit is ook haar eigen ervaring met haar hond waar ze nu mee samenwoont en van alle honden die in haar leven bij haar zijn geweest. Iedere hond draagt bij aan een stuk heelheid en levensgeluk terug in verbinding met de liefde die in ieder mens en dier woont. 

Helena helpt met coaching en losse telefonische sessies en afspraken in de natuur met hond, met haar sterke intuïtieve vermogen, haar levenservaringen en overwonnen uitdagingen in verbinding met uw hond u weer  snel en effectief terug te coachen naar uw eigen helderheid, liefde, en pad van vreugde. 

Uiteraard maakt ze daarbij ook gebruik van alle kennis , alles wat ze geleerd, bestudeerd heeft over mensen en over honden  en dat iedere dag nog steeds met alle plezier en overgave en fascinatie doet. 

alleen als ik kan zijn zoals ik ben, ben ik wie ik ben en ben ik gelukkig