GEEF JE HOND OOK EEN STEM

HONDEN SPREKEN DE TAAL VAN HET HART. 

Spreken met gedrag én gezondheid uit wanhoop om gehoord en begrepen te willen worden. 

Hoe honden spreken

het is niet gemakkelijk als dier, als hond, om door de mens begrepen te worden. Het allermoeilijkste voor de hond en ieder dier is dat hij geen andere keuze heeft dan te aanvaarden dat er keuzes voor hem gemaakt worden die meestal niet bij hem aansluiten.  Wij mensen bedoelen het goed, het allerbeste. We doen alles om goede keuzes voor hem te maken. Maar wat als de beste  keuze die wij denken dat de beste keuze is, niet de keuze van het dier zelf is? Niet aanlsluit? Wat als het juist heel erg bevrijdend is en veel blijheid en toenadering brengt wanneer wij de keuze aan het dier en de hond zelf  laten. Hem mee te laten beslissen over zijn leven en behoeften. Hoe zou dat zijn? Wat als hij ons heel goed zelf kan laten weten wat hij nodig heeft en wat er in hem gaat. Wat als ......

Hoe mooi zou dat zijn.....

Honden spreken op verschillende manieren. Een mooie zichtbare manier van communiceren is met zijn gedrag en zijn echte hondentaal. De conflict mijdende signalen. De hond laat ons minimaal 31 zichtbare signalen zien waarmee hij aangeeft geen ruzie, maar vrede te willen. Deze signalen variëren van heel subtiel en nauwelijks waarneembaar voor ons mensenoog, tot heel duidelijk zichtbaar en onvermijdelijk waarneembaar.

.

Honden spreken o.a. met geluiden. Piepen, grommen, blaffen, kreunen en steunen, huilen. Het zijn allemaal manieren waarop de hond uiting geeft aan zijn gevoelens en behoeften. Hij laat zien wat  er in hem leeft. 

Honden praten ook met hun gedrag. Door iets niet te willen maken ze duidelijk wat ze wel willen en dat is ook goed voor zijn mens. Hij weet wat goed is omdat hij instinctief en intuïtief sterker verbonden is dan de mens. Door naar hem te luisteren creëer jij een enorme liefdevolle binding en vertrouwen.


Honden spreken via hun lichamelijke gezondheid. Heeft de hond al langer zijn behoeften moeten onderdrukken of staat hij al langer bloot aan stress? Als hier de balans ontbreekt neemt het lichaam het over. Het lichaam zal dan met lichamelijke klachten aangeven waarom de hond uit balans is en waar hij hulp bij nodig heeft om emotioneel weer in balans te komen, met een beetje hulp volgt het lichaam vanzelf.

De hond spreekt met oorklachten, nierklachten, infecties, mank lopen , alles. Het is altijd de moeite waard om hem te willen horen voordat je naar een dierenarts gaat of naar een gedragstherapeut of hondenschool gaat of andere keuzes voor hem maakt. Je zult versteld staan hoe het fijn het is om hem mee te laten beslissen over zijn leven en wat hij te zeggen heeft.