GEEF JE HERPLAATSTE HOND OOK EEN STEM

HERPLAATSTE HONDEN

Wij willen vaak veel te snel met een herplaatste hond. Sommige honden hebben nog geen behoefte aan toenadering of spelen. Sommige honden willen alleen maar slapen. Dat is oké. Leer zijn lichaamstaal en zijn kalmerende signalen kennen. Hiermee vergroot je de veiligheid van je nieuwe hond. 

Herplaatste honden hebben de grootst mogelijke behoefte aan veiligheid en het opbouwen van nieuw vertrouwen. De honden overkomt een herplaatsing en ze weten niet of ze op het nieuwe adres wel kunnen blijven of misschien toch weer als een donderslag bij heldere hemel weg moeten. Om die reden kunnen ze weglopen, zich niet hechten, zich niet verbinden. Het is veiliger alleen. 

Om die reden kunnen ze ook huilen of slopen uit angst bij het alleen zijn. Er zit diep verdriet.  Training helpt de hond hier NIET bij. Hij krijgt alleen maar meer het gevoel dat hij moet voldoen om braaf te zijn. Dat is stress toename. 

Waar hij mee geholpen is jouw onvoorwaardelijke liefde en goed leren luisteren naar zijn behoeften. Hem een stem geven en hem keuzes laten maken. Door dat te doen krijgt deze hond weer een beetje controle, en dus vertrouwen, in zijn leven terug. 

Het maakt daarbij niet uit of hij herplaatst is uit een liefdevolle omgeving of gered is van straat. Ook de straat was zijn thuis. Daar kon hij doen wat hij wilde en wat hij zijn eigen baas over zijn leven. 

Het kost de hond veel spanning omdat te moeten inleveren. Door hem daarin tegemoet te komen creëer je een sterke verbondenheid en kan de hond opnieuw zijn geluk vinden samen met zijn nieuwe familie. Dit heeft tijd nodig. Soms jaren en is een prachtig proces. Ik ken mensen die zo genieten en zo dankbaar zijn hun nieuwe hond iedere dag weer een stukje te zien openen, opbloeien en zich meer in vertrouwen te verbinden. PRACHTIG en zo DANKBAAR!

DIT IS HET MOOISTE WAT JE KUNT DOEN VOOR EEN HOND.

Consulten , coaching, stress vrije Heart to Heart behandeling helpen hem en jullie daarbij!

om in mijn nieuwe thuis te wennen moet ik niet gehoorzamen maar thuiskomen bij mezelf.