niets is mooier te ervaren wat de hond vertelt met zijn gedrag

WIL JIJ MEER WETEN OVER GEVOELENS EN EMOTIONELE BEHOEFTEN VAN HONDEN? 
KIJK EENS OP ONZE ANDERE SITE :

OOKHONDENHEBBENGEVOELENS

GEDRAG


ieder gedrag laat een emotionele behoefte van de hond zien. Is er probleem gedrag of lastig gedrag? Dan is er een onvervulde emotionele behoefte. Het is de moeite waard om eerst daarnaar te kijken, voordat je over gaat op training. 

Gedrag van honden staat nooit los van hoe een hond zich voelt. Onbegrip, onmacht en gewoon een situatie niet aankunnen spelen de hond al snel parten waardoor er 'ongewenst" gedrag ontstaat. Hierdoor kan een hond gestresst raken,bang worden voor geluiden, aan de riem trekken, dwars zijn, opspringen, bijten in handen en veel meer. 

Dit is voor hem een vorm van communicatie waarmee hij zich uit en wil vertellen hoe hij zich voelt. . 

Wanneer wij de baas over de hond willen spelen en willen zijn, roept dat verzet op. Dat wordt dominantie genoemd.  In werkelijkheid schreeuwt de hond het uit om begrepen te worden. Hij wil geen ruzie!

In werkelijkheid is het geen dominantie maar een overleving en weerstand tegen onbegrip. En een kreet om hulp om begrepen te worden en zelf te mogen beslissen over zijn eigen leven.

Door de de hond te trainen ontstaat er verwijdering en wordt zijn gevoel van onmacht en zich onveilig voelen vaak alleen maar groter. Zeker wanneer er sprake is van dwang en correcties. 

Ook een gentle walker en halti valt onder dwang. Alles waarbij zijn bewegingsvrijheid wordt beperkt zijn dwangmiddelen en versterken de hond zijn machteloosheid in het leven en vooral buiten.

Het is juist de kracht dat de hond zelf mag beslissen over zijn leven wat hem zelfvertrouwen geeft en angst aan de kant zet. Door met hem samen te werken, te communiceren en hem niet te dwingen of commanderen of zijn vrijheid (innerlijk) te beperken kan hij in zelfvertrouwen en een basisgevoel van veiligheid groeien. 

Meer dan 24 jaar,met duizenden honden die op mijn pad zijn gekomen,  werk ik met hond en mens op deze manier met veel vreugde en veel hersteld blijvend! geluk en bevrijding en opluchting tussen mens en hond.  

PUBERS EN JONGE HONDEN

Deze worden snel angstig en onzeker wanneer er teveel van ze gevraagd wordt of aan hun getwijfeld wordt omdat ze bijvoorbeeld niet luisteren of aan de riem trekken.

Puber en jonge honden zijn ontdekkingsreizigers en willen erop uit. Maar hebben ook veel slaap nodig en zijn erg vatbaar voor afkeuring en stress. 

terug naar je eigen jonge jaren gaan en met hem meegenieten van deze ondeugende fase in het leven is heerlijk en doet wonderen!

MET BEGRIP EN LIEFDE LOSSEN PROBLEMEN ZICH VANZELF OP

ENERGY HEALING EN GEDRAG

Bijna altijd is gedragstherapie niet meer nodig na een energy healing. 

Dit komt omdat emotionele wonden van de hond, die niet zichtbaar zijn, maar waar de hond wel last van heeft, geheeld worden. Ook lichamelijk kan er van alles aan de hand zijn. Er ontstaat een NATUURLIJK evenwicht in de hond en tussen mens en hond. Je krijgt als het ware inkijk in de hond. 

Er ontstaat innerlijke rust. Dat is de basis van alles

Hallo Helena, mijn hond is weer zo rustig en zoekt toenadering. De angst is weg. Ongelofelijk hoe een vlooienpil en meer doorwerkt op het gedrag. Zo blij dat het weer goed is! Dank je wel!

WIL JIJ DIT OOK?